logo De Vries Hallum

Historie

De grondslag voor Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum is al voor de Tweede Wereldoorlog gelegd. Gerrit Douwe de Vries schreef zich in 1925 in bij de Kamer van Koophandel en ging in eerste instantie met knijpers langs de deur. Dit duurde echter niet lang, want al snel werd hij boerenarbeider en even later was hij zelf boer en vee- en melkrijder.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hem zijn twee vrachtwagens door de Duitsers ontnomen. Hierdoor moest hij na de oorlog opnieuw beginnen. Hij werd boer en melkrijder, maar had daarnaast ook een loonbedrijf. Het duurde echter tot 1960 voordat er weer een vrachtwagen kwam. In 1969 nam Douwe de Vries het bedrijf van zijn vader over samen met zijn broer Sieger de Vries. Ze reden in de herfst met name suikerbieten naar Hoogkerk en vee naar Leeuwarden. In de zomer werd bier vervoerd. In 1974 kwam de ommezwaai. Toen werd koekjesfabriek Hellema Hallum B.V. een vaste opdrachtgever. In de jaren tachtig trok Sieger de Vries zich terug uit het bedrijf en ging Douwe de Vries alleen verder. Tot 1984 was het bedrijf gevestigd in de dorpskern, echter dit ging niet langer en het bedrijf verhuisde destijds met vijf vrachtwagens naar het industrieterrein aan de Doniaweg.

oudevrachtwagen devrieshallumoudevrachtwagen2 devrieshallum

 In de opvolgende periode kwamen het vervoer van de wafels van de Helwa Wafelbakkerij B.V., de beschuit- en toast van Van der Meulen Hallum B.V. en de pepermunt van Fortuin Dockum B.V. erbij. Het bleef echter niet beperkt tot orders uit eigen omgeving. Ook in België en Duitsland dienden zich klanten aan die het vervoer van koekjes en gerelateerde producten aan De Vries toevertrouwden. Met deze klanten wordt nog steeds gewerkt en in de loop der jaren zijn er vele klanten uit zowel de Benelux als andere Europese landen bijgekomen. Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het vervoer van koek-, deeg- en zoetwaren en mag zich tegenwoordig één van de grootste deegwaren transporteurs van Nederland noemen.

Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum is in 2003 verhuisd naar de huidige locatie aan de Meekmawei 15. Hier is in de loop der jaren een modern distributiecentrum gerealiseerd om aan de wensen van de klanten te kunnen voldoen. In 2013 is de naastgelegen locatie aan de Meekmawei 17 aangekocht. Vervolgens zijn er op de Meekmawei 15 in 2015 3 nieuwe opslagloodsen gebouwd. Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum beschikt hiermee thans over een totale opslagcapaciteit van ongeveer 13.000 m². 

Tegenwoordig telt het wagenpark 59 combinaties, waaronder 4 LZV's. Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum heeft ongeveer 85 personen in dienst. Internationaal Transportbedrijf De Vries Hallum verzorgt ongekoeld, geconditioneerd, gekoeld en diepvriestransport voor haar klanten naar landen als: Benelux, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje en Scandinavië.